Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην ζαχαροπλαστική όσο και στην μαγειρική. Ειδικά στην μαγειρική εγώ το χρησιμοποιώ συχνά για να συνοδεύσω κρεατικά ή ακόμη και σαλάτες. Σήμερα λοιπόν με αφορμή την Τσικνοπέμπτη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σάλτσα που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και μπορεί να συνοδέψει τα ψητά σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κ.γ. Μέλι ( κατά προτίμηση ανθόμελο )
3 1/2 κ.γ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά και αφήνετε την σως στο ψυγείο για μισή ωρίτσα περίπου να πήξει. Ιδανική για κρεατικά και κοτόπουλο.
Tip: Την ίδια σως τη χρησιμοποιώ και στις σαλάτες με μια μικρή παραλλαγή. Προσθέτω ακόμη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ανακατέψω την προσθέτω στη σαλάτα χωρίς να περιμένω να πήξει. Ειδικά με ρόκα είναι εξαιρετική!
Καλή επιτυχία!